teamgurramarcus

Alla inlägg under oktober 2010

Av gurramarcus - 7 oktober 2010 19:32

Idag hade vi studiedag och vad skulle vi kunna göra då, studera? Självklart, fast på vattnet. Vi körde ett dryga 3 timmars pass vid lunch, idag var det fart på schemat och man fick tid att testa olika trim, teknik för balansen och olika styrningsteknik. Vinden var lätt för omväxlingens skulle och för att hålla oss varma försökte vi med diverse övningar i båten. Den helt klart svårast att genomföra var Philips idé om att köra draken samtidigt som man seglade. Dvs. Stå på ett ben, böj dig framåt med det andra benet i linje med överkroppen och tillbaka. Det var svårt, men mest effektivast för att hålla värmen blev armhävningar!!

Båten är packad och imrogon är det fullfart ner till Gottskär för att köra sista kvalet för i höst.

 


/Marcus 

Av gurramarcus - 6 oktober 2010 19:15

Två dagar med fullt häng har satt sin spår! Vi har kört tempoträningar för att hålla värmen uppe, man märker att senhösten är här och att vintern snart är påväg. Med Boathandling som fokus har vi fokuserat mycket på slag men även en del halvindar. T.ex gjorde vi en övning där vi hade en vanligt start, sedan tio stycken slag på signal. Vi gjorde detta gånger 10!! Alltså 100 slag i 8-10 m/s det kallar jag nötning, nu sitter slagen riktigt bra.

Vi körde även en del halvvind, trots att vi kört mycket med den snabba 29er så märkte jag att E-jollen inte är så dålig heller och jag fick ett par riktigt fina byar där båten bara flög fram och det iskalla vattnet sprutade upp på sidorna (oftast i ansiktet) men det var det värt!


  


//Mackan  

Av gurramarcus - 4 oktober 2010 19:42

Tävlingarna avlöser varandra. I helgen är det Elitserie i e-jolle på vattnen utanför Gottskär.

Både jag och Gurra är riktigt revansch sugna efter förra kvalet så till helgen är det bara att ge allt!

För bästa resultat ska jag försöka hinna med 3-4 seglingspass + 2 konditions och ett styrkepass innan fredag. Det blir en tuff vecka men det behövs för att komma tillbaka in i rutinerna och enmanseglingen igen. 


  


//Marcus

Av gurramarcus - 3 oktober 2010 22:07

Full fart med segling, mycket i skolan => riktigt dåligt med bloggen.


Vi har varit i salsjöbaden och seglat 29er på baggen. Som vanligt är vinden näst intill oläslig och vinden gör lite som den själv vill. Som exempel hade vi på en bog 50 graders skillnad mellan hög och låg på mindre än 5 minuter! kombinera det med upp till 3 m/s i skillnad i vindstyrka. Så kan ni tänka er vilka jätte stora vinklar det blev i en skiffbåt.

Vi lyckades inte hitta det perfekta spåret och hade en ganksa dålig första dag men låg ändå 4 med 11 poäng upp till 1, 2 och 3:an (som låg på samma poäng).

Vi taggade om och var riktigt revansch sugna till nästa dag och kammade hem fyra stycken spikar, som gav oss en andra plats totalt.


Det häftigaste minnet vi har från helgen var när vi rundade sista kryssmärket och hade en läns och sedan en slör till mål. Samtidigt vid kryssmärket rundar en 49er bakom, som vi inte tänker mer på då. Vi gör en riktigt bra läns och drar ifrån de andra 29erna. När vi rundade sista märket innan mål märker vi att vi fortfarande hade 49ern bakom om oss och vi lyckades med att hålla dem in i mål. Vilket vi också såg var ettan och senare totaltsegare av regattan. Snacka om att vi gjorde en riktigt grym läns!!


//Marcus

Presentation

Senaste inläggen

Fråga mig

1 besvarad fråga

Länkar

Andra bloggar

Omröstning

Hur förbereder du dig bäst inför ditt mål i segling?
 Tränar i massor - det är mängden som avgör
 Tränar regelbundet och med någon tävling
 Träning och tävling i en blandning
 Bara tävla så man får rutin
 Seglar inte

Sök i bloggen

RSS

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards