teamgurramarcus

Alla inlägg den 2 juli 2010

Av gurramarcus - 2 juli 2010 20:24

Lite bilder från Em

                          


Det kommer fler med tiden..


Av gurramarcus - 2 juli 2010 19:47

En tuff morgon började klockan 08:30 med morgon jogg på stranden för att sedan avslutas med ett dopp i det salta havet.

Trots att sjöbrisen startade tidigare än vanligt valde tävlingsledningen att ta en sovmorgon och inte start för än vid halv två. Vilket gav oss chansen att bättra på brännan vid stranden! När vi väl kom utt hade vinden ökat mer än de andra dagarna, ca 10 m/s och med vågor som vär väldigt stora, trots det var vinden väldigt stabil. Linjen var tillskillnad från igår väldigt kort och gjorde det svårt att starta, vi lyckades inte med den bästa starten men seglade väldigt snabbt på både kryss och läns vilket gjorde att vi kom imål som 6:a i första racet. Andra racet var ungeför likadant och vi kom imål som 9:a men till vår förvåning fick vi en DNF i resultatet inne på land. Nu väntar vi på besked om vi får tillbaka vår placering, vilket är troligt då våra danska vänner vittnade med oss.

Till sista racet hade vinden mojnat och var inte lika stabil längre utan vred fram och tillbaka i takt med att sjöbrisen avtog. Eftera att vi vart här i fem dagar börjar vi se ett mönster på hur vinden uppför sig men det är väldigt svårt att förutse när det kommer.  Vi lyckades inte tajma vriden rätt och därför blev resultat därefter.

Det svåraste var kanske ändå när vi skulle ta oss ut och in från stranden, de stora vågorna bröt ganska sent och gjorde det svårt att ta upp båten. Men det är det värt för kortare utsegling till grymma seglingsförhållanden går inte att hitta! Det är helt klart det bästa skiffseglingarna vi har varit med om och stället är grymt!


//Marcus och Gurra

Presentation

Senaste inläggen

Fråga mig

1 besvarad fråga

Länkar

Andra bloggar

Omröstning

Hur förbereder du dig bäst inför ditt mål i segling?
 Tränar i massor - det är mängden som avgör
 Tränar regelbundet och med någon tävling
 Träning och tävling i en blandning
 Bara tävla så man får rutin
 Seglar inte

Sök i bloggen

RSS

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2010 >>>

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards